파프리카와 피망 구별
파프리카(paprika, Bell pepper, Sweet pepper)
그리스어에서 어원을 찾을 수 있고, 헝가리어 또는 네달란드어입니다.
현재 유럽의 모든 고추를 통칭합니다.
밑동이 뭉툭하고 평평하고 윤기가 나며 다양한 색깔이 있습니다.
빨간색은 노화 방지와 면역력에 좋습니다.
주황색은 감기 예방과 피부미용에 좋습니다.
노란색은 스트레스 해소, 혈관 건강에 좋습니다.
단맛이 강하고 두껍고 조직이 단단합니다.
섬유질이 풍부하고 당분이 거의 없어 칼로리가 매우 낮아 다이어트에 좋습니다.
비타민C가 많아 기미, 주근깨 예방에 탁월한 효능이 있습니다.
피망(piment)
프랑스어 또는 포르투갈어입니다.
고추를 이용해 새로 만들어낸 품종입니다.
빨간색과 초록색이 있습니다.
날렵한 사다리꼴 형태로 표면이 매끄럽지 않고 주름이 많습니다.
약간 쓰고 매운맛이 있고 덜 아삭거리며 껍질이 얇은 편입니다.
피망 한 개면 성인 일일 비타민 C 요구량을 충족시킬 만큼 풍부합니다.
베타 카로틴(기름에 녹는 지용성 비타민)도 풍부한데, 기름과 같이 조리하면 60~70%로 10배 가량 높아집니다.
양파와 같은 수분함유량이 높은 채소를 같이 볶아주면 수용성인 비타민 C 흡수율이 늘어납니다.
Differentiating between paprika and bell peppers
Paprika (bell pepper, sweet pepper)
has Greek roots, and may be Hungarian or Dutch.
It is now a generic term for all peppers in Europe.
It is blunt-bottomed, flat, shiny, and comes in a variety of colors.
Red is good for anti-aging and immunity.
Orange is good for preventing colds and beautifying the skin.
Yellow is good for stress relief and healthy blood vessels.
It has a strong sweet flavor, thick and firm texture.
It is high in fiber and almost no sugar, so it is very low in calories, which is good for dieting.
It's high in vitamin C, which is great for preventing sun spots and freckles.
Piment
is French or Portuguese.
It is a newly developed variety created using chili peppers.
It comes in red and green colors.
It is shaped like a slender trapezoid and has a wrinkled rather than smooth surface.
It is slightly bitter and spicy, less crunchy, and has a thin skin.
One bell pepper is rich enough to meet an adult's daily vitamin C requirement.
It's also rich in beta-carotene (a fat-soluble vitamin that dissolves in oil), which increases tenfold to 60-70% when cooked with oil.
Sautéing vegetables with high water content, such as onions, increases the absorption of vitamin C, which is water-soluble.